Skip to main content

medTzorg voor je instelling

Zorg op maat, betrouwbaar, betaalbare zorg & deskundig

In het begin

Oprichting FMMU

In 1997 is FMMU opgericht door Frank Diepersloot en Hans Blankestijn. FMMU staat voor Forensisch Medische Maatschappij Utrecht. Hans en Frank wilden in de stad betere huisartsenzorg bieden aan mensen die tussen wal en schip dreigden te vallen.
In begin vooral gericht op de arrestantenzorg en later zijn daar ook gesloten instellingen bijgekomen, zoals gevangenissen, detentiecentra en TBS klinieken.

Oprichting medTzorg

De afgelopen jaren is er een steeds groter tekort aan specialisten ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten in deze instellingen.
FMMU werd steeds vaker benaderd om ook diensten te doen voor Wlz instellingen en daarom is besloten om in 2011 medTzorg op te richten.

medTzorg richt zich op mensen die verblijven in instellingen die vallen onder de Wet langdurige zorg, zoals verpleeghuizen, psychiatrische klinieken, instellingen voor verstandelijk gehandicapten en verslavingsklinieken.

Door onze huisartsen in te zetten voor de eerstelijnszorg in een instelling komt de eigen instellingsarts meer toe aan zijn specialistische taken.

Rode draad

De rode draad van medTzorg is dat wij gelijkwaardige zorg willen voor mensen zonder vrije huisartsenkeuze.

 

Frank Diepersloot “Dokter van de straat”

“November 1996 ben ik gestart vanuit een garagebox  als “dokter van de straat”.
De FMMU werd geboren en het eerste contract met arrestantenzorg voor de politiebureau in Utrecht was een feit. Vanuit arrestantenzorg breidden we uit naar DJI met spreekuren en ANW-diensten. De roosters verstuurden we toen nog per post. Sinds dit moment is er ontzettend veel gebeurd.

We werken inmiddels landelijk en zijn niet meer weg te denken bij DJI. Utrecht – de stad waar het allemaal begon – had achteraf niet in de bedrijfsnaam opgenomen hoeven worden. Hier hadden we nog geen weet van toen we startten vanuit de passie om medische zorg voor een bijzondere doelgroep te verlenen.

Deze passie is er nog steeds, maar het is niet bij arrestantenzorg en DJI gebleven. In 2010 kwam de Wlz erbij met weer een totaal andere zorgvraag. Met verslavingsklinieken, GGZ-instellingen, verpleeghuizen en instellingen voor verstandelijk gehandicapten werd onze zorg nog breder ingezet en sinds 2021 doen we dit allemaal onder de naam medTzorg.

Dit werk moet je liggen, het is niet zomaar iets voor een doorsnee dokter. Waar we voor staan is goede zorg en het doel is altijd dat deze beter wordt dan dat het was. Dit doen we samen met de instellingen die een zorgvraag hebben en met onze dokters.

Mijn missie zal altijd blijven dat huisartsgeneeskundige zorg toegankelijk moet zijn voor iedereen. Met de start van onze eigen gezondheidscentra hebben we al een mooi begin gemaakt, maar we hebben veel meer plannen. Het is nog niet klaar.

We hebben artsen nodig die zich net als ik in willen zetten voor mensen met een specifieke zorgbehoefte. Wij organiseren de scholingen en het regelwerk, zodat huisartsen zorgen voor de patiënten. We doen het samen!”

medTzorg voor je instelling

Zorg op maat, betrouwbaar, deskundig

Waar wij voor staan

Missie & kernwaarden

Het leveren van huisartsgeneeskundige zorg aan bijzondere, kwetsbare doelgroepen.
Medische adviezen ten behoeve van mensen met beperkingen.
Wij doen dit in teamverband met experts die oplossingsgericht zijn en die geloven in waar wij voor staan.

Onze kernwaarden

  • Samen
  • Ontzorgen
  • Toegankelijk
  • Deskundig

Wij bieden zorg op maat.
Met onze expertise, flexibiliteit en de optimale ondersteuning (trainingen en begeleiding) aan onze zorgprofessionals, kunnen wij langdurige samenwerkingen aangaan met onze opdrachtgevers en zorgprofessionals.

medTzorg voor je instelling

Betaalbare zorg, zorg op maat, betrouwbaar & deskundig

Samenvoegen medTzorg en FMMU

Samenwerken

Beide bedrijven doen hetzelfde, maar dan voor verschillende doelgroepen. De afgelopen jaren merken we dat de werkzaamheden voor beide bedrijven steeds meer overlappen. Tijd om verder te gaan onder één naam. Vanaf 1 januari 2021 zal FMMU opgaan in medTzorg, omdat deze naam goed weergeeft waar wij voor staan.

Medische topzorg in teamverband voor alle instellingen waar wij zorg aan leveren!


We doen het niet alleen

Zonder onze zorgverleners kunnen wij geen topzorg leveren. Het werken voor ons is uitdagend, afwisselend en vraagt bevlogenheid en creativiteit. Wij helpen onze zorgprofessionals om hun werk te doen zonder “al het gedoe”.
Ook de samenwerking met de instellingen draagt bij aan goede zorg voor de kwetsbare doelgroep.

Zorgen doen we samen!

Vacature huisarts PI
Print Friendly, PDF & Email