Skip to main content

Met een waardebon in het kerstpakket van 2023 konden al onze collega’s namens medTzorg een donatie aan een goed doel geven.
We zijn heel blij met het geweldige resultaat: het totaal van de donaties € 5.410,-! Wij hopen hiermee deze doelen een goede steun in de rug te geven.

De uiteindelijke bedragen:

Cheque Bo Viert Feest   Cheque Medician   Cheque Pauluskerk

De goede doelen uitgelicht

Pauluskerk Rotterdam

Komt op voor álle mensen in Rotterdam en omgeving die het zonder (zorg)hulp niet redden: dak- en thuislozen, verslaafden, mensen met psychiatrische problemen, mensen zonder geldige verblijfspapieren, zonder betaald werk, jongeren zonder gevoel voor richting in hun bestaan en kwetsbare ouderen.
We ondersteunen vooral Michelle van Tongerloo, die onder andere als “straatarts” opkomt voor deze kwetsbare groepen. Niet alleen vanuit de Pauluskerk, maar ook met Stichting Lekker Geven.
Zij doet ons met haar inzet denken aan onze oprichter Frank Diepersloot die zich als “dokter van de straat” voor dezelfde kwetsbare groepen inzette en dit met medTzorg nog steeds doet. Lees hierover: Van junkentunnel naar economisch daklozen – medTzorg.
Lees hier meer over Michelle van Tongerloo.

Naar de website: Voor wie? – Pauluskerk Rotterdam

Donatie Pauluskerk

Medician

Stichting van KNMG prijswinnaar Mohamed Badaou, die zich hard maakt voor kansengelijkheid tijdens de decentrale selectie voor Geneeskunde. Medician begeleidt o.a. studenten afkomstig uit families met lage inkomens, met een migratieachtergrond en eerste generatie studenten.

Mohamed Badaou is vijfdejaars geneeskundestudent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij medeoprichter van Medician, dat studenten van gemarginaliseerde groepen begeleidt voor en tijdens hun studie geneeskunde of tandheelkunde. De KNMG heeft Badaou in oktober uitgeroepen tot Geneeskundestudent van het jaar 2023. Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, noemt Badaou een inspirerend voorbeeld. “Bedankt voor de manier waarop jij je inzet voor kansenongelijkheid in het onderwijs. Voor hoe je eerstegeneratiestudenten Geneeskunde zelfvertrouwen geeft om hun ambities te verwezenlijken en zo verandering teweegbrengt”, tweet de minister op X.

Naar de website: Medician

Lees ook: Zo verkleint Mohamed Badaou de kansenongelijkheid voor jonge artsen (zorgvisie.nl)

Donatie Medician

Stichting Bo viert feest

Zamelt geld in waarmee verjaardagsfeestjes voor basisschoolkinderen uit gezinnen in de gemeente Veenendaal, Rhenen en Renswoude worden georganiseerd, die daar zelf de financiële middelen niet voor hebben.

Wist je dat er in de regio Veenendaal, Rhenen en Renswoude meer dan 2.300 kinderen opgroeien in gezinnen die onder de armoedegrens leven? Stichting BO viert FEEST zamelt sinds 2013 geld in waarmee verjaardagsfeestjes worden georganiseerd voor basisschoolkinderen uit gezinnen in deze gemeentes die daar zelf de financiële middelen niet voor hebben.

Het doel is om zoveel mogelijk kinderen uit arme gezinnen een gratis verjaardagsfeest aan te bieden. Het is voor deze kinderen sociaal maatschappelijk gezien heel erg belangrijk om hun verjaardag te vieren!  Door het aanbieden van verjaardagsboxen zorgt de stichting ervoor dat de kinderen een feest kunnen krijgen, zoals ieder ander dat ook zou geven. De feestjes kunnen worden gehouden op verschillende feestlocaties, afhankelijk van de leeftijd van de jarige. De kinderfeestjes worden volledig gefinancierd door giften van particulieren en sponsoren.

Naar de website: Homepagina | Stichting Bo Viert Feest

Donatie aan Bo Viert Feest

Steun aan goede doelen

Wij nodigen iedereen uit om deze doelen te (blijven) ondersteunen. medTzorg blijft dat met alle medewerkers en bijna 300 aangesloten huisartsen zeker doen! Want naast het leveren van zorg aan kwetsbare groepen, is financiële ondersteuning zeker nodig om alle vrijwilligers en stichtingen hun doelen na te kunnen streven!
Voor het komend jaar zullen wij weer goede doelen selecteren, uitlichten en betrekken.

 

Collega's medTzorg met donaties aan goede doelen

Print Friendly, PDF & Email