Skip to main content

Sinds deze week zijn er weer vouchers voor de maatwerkprogramma’s ‘werkdruk’ en ‘agressie en ongewenst gedrag’ beschikbaar. De vouchers kunnen in eerste instantie alleen aangevraagd worden door kleine praktijken (2-9 medewerkers). Indien er nog budget over is hebben midden- en grote praktijken ook weer de mogelijkheid om een voucher aan te vragen.

Voor wie?

Wegens een succesvolle eerste aanvraagperiode van vouchers voor de maatwerkprogramma’s rondom werkdruk en rondom agressie en ongewenst gedrag in juni 2023, is het vanaf vandaag weer mogelijk om een voucher aan te vragen. Door het grote aantal aanvragen van middelgrote- en grote praktijken (10-24 medewerkers en 25+ medewerkers) in de eerste periode, staat deze aanvraagronde in eerste instantie alleen open voor kleine praktijken (2-9 medewerkers). Deze periode loopt tot 5 februari 2024. Indien er nog budget over is hebben midden- en grote praktijken ook de mogelijkheid om een voucher aan te vragen.

Wat houdt het in?

Deze maatwerkprogramma’s bieden concrete hulpmiddelen en handvatten om een gezonde werkomgeving te creëren voor medewerkers in de huisartsenzorg. Hierbij kan er gekozen worden om met werkdruk of met agressie en ongewenst gedrag aan de slag te gaan. De maatwerkprogramma’s worden gefinancierd door SSFH, wat betekent dat organisaties in de huisartsenzorg in aanmerking komen voor subsidie. Kleine praktijken kunnen een voucher aanvragen voor een bedrag van €2.000. Per knelpunt kun je kiezen uit drie organisaties waar de voucher ingeleverd kan worden.

Hoe vraag je een voucher aan?

Gesprekskaarten

Eerder al besteedden we aandacht aan de gesprekskaarten die, in dit kader, in de praktijk gebruikt kunnen worden: Gesprekskaarten huisartsenzorg – medTzorg

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email