Skip to main content
search

LOVAH congres in Den Bosch 1931  Stand medTzorg LOVAH congres 2023

Als hoofdsponsor van het LOVAH (dé belangenbehartiger voor alle AIOS huisartsgeneeskunde) waren wij natuurlijk aanwezig tijdens het 14e LOVAH congres, dit keer in het 1931 Congresgebouw in Den Bosch.
Een geweldige locatie en organisatie, waardoor wij veel enthousiaste AIOS, huisartsen in opleiding, hebben kunnen spreken.

Presentaties medTzorg

De dag startte met een mooie introductie en plenaire sessie van Jörgen Raymann. Daarna volgde onze eigen Tim Peeters, die meer dan een uur zijn verhaal “Gezond gevangen” kon doen over wat het inhoudt om als huisarts van medTzorg te werken in een penitentiaire inrichting. Wat is de gezondheid van justitiabelen? Wat voor een patiënten kan je in een gevangenis verwachten? Hoe behandel je hen? Hoe gedraag je je zelf? Heel veel vragen werden gesteld en beantwoord, waardoor er veel begrip ontstond en niet eerder bedachte aspecten aan de oppervlakte kwamen.

Daarna had Tim ook zijn presentatie “Slik je suf, snuif je hyper” over verschillende drugs, het herkennen van intoxicatiebeelden en de zorg voor verslaafden en kwetsbaren.

Tim Peeters aan het woord tijdens het LOVAH congres 2023  Tim Peeters met "Slik je suf, snuif je hyper"

Spreken met huisartsen in opleiding

Voor medTzorg is het belangrijk om met de AIOS (huisartsen in opleiding) in contact te komen. We willen ze laten weten welke zorg medTzorg levert en wat voor bijzondere bijdrage zij kunnen leveren aan de zorg voor onze patiënten. Bijzondere zorg voor kwetsbare doelgroepen. Vaak is het niet bekend op welke manier deze doelgroepen zorg geleverd krijgen en wat dat precies betekent voor huisartsen. Het is dan ook altijd leuk om de reacties te zien en te krijgen als we dit uitleggen.

Ook kunnen we op het LOVAH congres altijd goed laten weten welke scholingen wij aanbieden. Geaccrediteerde scholingen die gericht zijn op de patiënten die onze huisartsen voornamelijk treffen. Patiënten in de verslavingszorg, in penitentiaire inrichtingen en in Wlz-instellingen zoals ouderenzorg en gehandicaptenzorg. De medTzorg Masterclass, die uit 8 geaccrediteerde modules bestaat, is onder huisartsen een gewilde opleiding.

Bekijk de aftermovie en foto’s van het LOVAH Congres op de LOVAH congres website.

Geïnteresseerd in werken bij medTzorg

Veel huisartsen in opleiding hebben bij onze stand hun interesse getoond en aangegeven graag met ons in gesprek te gaan. Voor meer informatie en/of aanmelden als huisarts nadat de studie is afgerond. Dat is voor velen al snel, er hebben zich veel derdejaars aangemeld. Heel erg leuk.

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kan je dat alsnog middels deze QR code aan ons laten weten, dan nemen we snel contact met je op. Via de website kan je natuurlijk ook contact opnemen.

Aanmelden bij medTzorg

Print Friendly, PDF & Email
Close Menu